Dag allemaal,

Mijn naam is Tiny van Egmond en ik geef sinds 2018 met heel veel plezier aan alle klassen van de Karel Eykman School het vak bewegingsonderwijs. Soms wel twee keer per week! ☺

Ik woon momenteel in Amstelveen met mijn ouders, twee zusjes en een broer. Naast het lesgeven doe ik graag aan wielrennen, voetbal, fitness, hardlopen en zwemmen. Verder ben ik in mijn vrije tijd graag aan het fotograferen, op stap met familie of vrienden, aan het reizen of heel simpel aan het ontspannen met een serie of een goed boek.

Na mijn basisschooltijd op de Triangel heb ik op het Amstelveen College mijn havodiploma gehaald. Sport en bewegen heeft mij vanaf jonge leeftijd aangetrokken en nog mooier is het als daar ook kinderen bij betrokken zijn! De keuze om leerkracht bewegingsonderwijs te worden was vrij snel gemaakt en op mijn eenentwintigste gaf ik mijn eerste les op de Karel Eykman School.

Tijdens de lessen leren leerlingen (samen) te bewegen, het bewegen te regelen en wordt er over het bewegen geleerd. Daarnaast draait het om normen en waarden, veiligheid, samenwerking, respect, vertrouwen, het accepteren van elkaar en Fair Play. Door de klas hierover mee te laten denken hoop ik dat elke leerling met een glimlach de zaal verlaat en zin heeft om terug te komen. Mijn grootste doel is dat leerlingen door middel van bewegen een motief vinden om in beweging te komen en ervaren op welke wijze bewegen voor hen waardevol is om te doen. Dit kan zijn: plezier hebben, de bekwaamheid vergroten, een prestatie leveren, de gezondheid verbeteren of het leggen van contacten en het hebben van vriendjes en vriendinnetjes. Als dat lukt, is de kans dat een leerling een leven lang beweegt het grootst!

Tot ziens op school, de gymzaal, het sportveld of daarbuiten!

Sportieve groet,
Tiny