Ellen Wijga

Hallo, ik ben Ellen Wijga en ben geboren en getogen in Bovenkerk. Ik woon al jaren samen met Arthur en wij hebben samen een zoon, Wiebe.

Sinds 2010 geef ik bewegingsonderwijs aan de groepen 3 t/m 7 en MRT aan kleine groepjes kleuters van onze school.

Verder verzorg ik, samen met de sportcommissie, de schoolsportdag voor de groepen 4 t/m 7 en zit in de gemeentelijke sportdagcommissie Amstelveen. Wij organiseren jaarlijks een grote sportdag voor basisschoolleerlingen van alle groepen 8 uit Amstelveen.

Daarnaast hebben wij in Amstelveen ook een actieve vakgroep voor vakleerkrachten bewegingsonderwijs, in nauwe samenwerking met het sportbedrijf Amstelveen. Wij vergaderen regelmatig en hebben vaak clinics met elkaar. Ook gaan wij jaarlijks naar de studiedag van de ALO, hebben EHBO/AED bijscholing en BHV cursus.

Naast onze school, geef ik ook drie dagen bewegingsonderwijs aan de leerlingen van de Triangel.

Bij Roda’23 conditie afdeling geef ik heren conditietraining en volleybal voor dames en heren, op dinsdagavond. Op donderdagavond geef ik in de Meerkamp zwangerschap zwemmen en volwassenen zwemles.

Het is een leuke, afwisselende baan.

In mijn vrije tijd ben ik lid van een hardloopgroep in het Amsterdamse bos en schaats ik bij de Poelster op de Jaap Edenbaan, moedig onze zoon aan die een goede schaatser is en hou ik van lezen, de natuur, bergwandelen, skiën, etc.

Op dinsdag ochtend en donderdag geef ik les op de Karel Eykman School.

Met vriendelijke groet,

Ellen Wijga.