jokeIk wil mij graag even voorstellen. Ik ben Joke Feenstra en ben getrouwd met Rob. We hebben twee volwassen dochters.

Eigenlijk heb ik zo lang ik me kan herinneren al voor de klas willen staan. Eerst wilde ik kleuterjuf worden, daarna juf op de lagere school. Uiteindelijk ben ik na de havo naar de lerarenopleiding gegaan om Nederlands en Textiele Werkvormen te studeren. Ik vond het studentenleven zo leuk dat ik besloot het echte werken nog wat te rekken en door te stromen naar de universiteit. Toen was het nog mogelijk om binnen vier jaar je doctoraal examen te halen en de eerste graadslesbevoegdheid. Na mijn studie wilde ik graag als leerkracht werken op een middelbare school, maar in de jaren tachtig lagen de lerarenbanen niet voor het opscheppen. Nu is dat ondenkbaar, maar toen was er een lerarenoverschot. Ik ging maar alvast werken als uitzendkracht bij Energiebedrijf Amsterdam (het huidige Nuon).

Al snel kreeg ik het aanbod om aan de slag te gaan als bedrijfsjournalist voor het personeelsblad De Koppeling. Geweldig natuurlijk. Ik heb dat met beide handen aangegrepen en dat vele jaren met plezier gedaan. In de loop der jaren verschoven mijn activiteiten steeds meer richting projectwerk. In een periode van vijf jaar heb ik vier reorganisaties en een fusie meegemaakt. Dat bood vele uitdagingen voor de afdeling Interne Communicatie waar ik inmiddels als projectleider deel van uit maakte. Maar op den duur werd de spanning die bij reorganisaties komt kijken ook mij teveel en heb ik een jaar thuis gezeten. In dat jaar werd het me duidelijk dat ik niet meer terug wilde naar Nuon of een ander bedrijf. De verharding, commercialisering en gebrek aan menselijkheid maakten het niet langer aantrekkelijk.

Ik wilde dolgraag mijn 'oude liefde' weer oppakken en les gaan geven. Alleen niet meer op de middelbare school. Met toen nog twee dochters op de basisschool was mijn interesse gewekt me te laten omscholen tot leerkracht basisonderwijs. Met mijn achtergrond was het mogelijk om dat verkort en in deeltijd te doen.

Na mijn liostage in groep 6 kon ik op de Karel Eykman School als bevoegd leerkracht aan de slag. Al een aantal jaar sta ik voor groep 3. Dit jaar samen met juf Laura (maandag). Ik heb het daar heel erg naar mijn zin. Het is een enorme uitdaging om de kinderen te leren lezen, schrijven en rekenen.
Een leuke school, een leuke klas en leuke collega's: wat wil een juf nog meer!!!.

Ik heb altijd veel interesses gehad. In mijn jeugd heb ik 12 jaar geturnd. Daarna heb ik nog jaren op jazzballet gezeten. Tijdens mijn studies zat ik op zangles, taples en speelde ik toneel bij Amnesty Zaanstad. Sinds vorig jaar maak ik deel uit van theatergezelschap Parbleu!, met wie we ook dit jaar een productie/musical op de planken brengen.