Beste allemaal,

Mijn naam is Saskia van der Roest, ik ben 34 jaar en samen met Maarten en onze drie kinderen, Tygo (8), Evi (5) en Fynn (3) wonen wij in Kudelstaart. Vroeger heb ik in elk vriendenboekje op de vraag: wat wil je later worden, 'juf' geantwoord.  Dat ging ik worden, kinderen vond en vind ik zo leuk! Ik had veel oppasadressen, wat ik heerlijk vond en gaf trainen bij handbal.
Maar toen was ik klaar met de middelbare school en sloeg de twijfel toe. Met de Pabo word je juf. Niks anders. Wil ik dat?

Na een tussenjaar waar ik vrijwilligers werk heb gedaan in India, besloot ik toch Culturele Maatschappelijke Vorming te studeren in Utrecht. Lekker breed, kan ik altijd nog kiezen. Ik heb daar heel veel geleerd, maar om in die sector te werken, nee. Verder studeren als speltherapeut. Afgeronde HBO had ik, alleen de twee jaar werkervaring met kinderen ontbrak.

Zo ben ik in de kinderopvang beland, het plan was om daar 2 jaar te werken en daarna verder te studeren. Uiteindelijk heb ik daar meer dan 10 jaar gewerkt en is die studie er nooit van gekomen.Na een coaching traject ben ik erachter gekomen dat mijn hart toch in het onderwijs ligt. Bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen, zorgen dat ze straks goed voorbereid de wereld in gaan en ze het gevoel en vertrouwen geven dat ze goed zijn zoals ze zijn.

Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk, waar een klas vol nieuwsgierige, eerlijke en leergierige kleuters mijn dag vult.
Ik vind het belangrijk om een goed pedagogisch klimaat te scheppen in de klas, een voorwaarde om te kunnen leren.
In 2019 ben ik gestart bij de KES, bij de instroomgroep. Dit schooljaar werk ik samen met Lily in groep 1b. Mijn vaste werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om dingen te ondernemen met mijn gezin, rijdt de 'mama-taxi' volop en ga ik graag zwemmen. Afspreken met vrienden en familie en gezellig tafelen vind ik ook leuk. Hierdoor ben ik ook af en toe (als noodzakelijk kwaad) in de sportschool te vinden.
Ik kijk ernaar uit om u te ontmoeten. We maken er een fijn schooljaar van.

Groetjes
(Juf) Saskia