Lily van BaarsenMijn naam is Lily van Baarsen en ik woon al vanaf mijn zevende jaar in Amstelveen. Ik ben getrouwd met Marcel en we hebben twee zonen en een dochter. Ik prijs me zeer rijk met ze.

Zolang als ik me kan herinneren ben ik altijd dol op kinderen geweest. Ik wilde altijd oppassen, zorgen en spelen met ze. Na het atheneum twijfelde ik of ik orthopedagogiek zou gaan studeren of naar de PABO zou gaan. Het werd de PABO en daar heb ik nooit spijt van gekregen. Halverwege mijn vierde jaar solliciteerde ik bij het Pallet in Amstelveen. Uit 76 sollicitatiebrieven werden vier mensen gekozen die, in een voor hun onbekende groep zes, lessen moesten geven met een hele commissie van bestuursleden, o.r. en leerkrachten achterin de klas die keken en beoordeelden of je geschikt was! Er was toen nog geen sprake van leerkracht tekorten, dus ik was heel blij dat ik werd uitgekozen en meteen een baan had.

In het begin stond ik voornamelijk voor de middenbouw en als je vijf dagen per week voor een klas staat schept dat een hechte band met ouders en kinderen. Het liefst zat ik dan ook in de weekenden op school om leuke aardrijkskunde- en geschiedenislessen voor te bereiden.

Toen ik zelf kinderen kreeg ben ik minder gaan werken omdat ik ook graag veel tijd in huis en haard stop. De laatste jaren sta ik vooral voor de onderbouw en ik vind het heerlijk. Het is heel bijzonder om de kleintjes van net vier jaar oud, te zien opgroeien tot zelfstandige, sociale kinderen van zes jaar, die graag naar school gaan en toe zijn aan nieuwe uitdagingen in groep drie.

Mijn ervaring is dat je na verloop van tijd om alle kinderen uit je groep gaat geven, of ze nu vier of dertien jaar oud zijn of ze nu goed kunnen leren of extra hulp nodig hebben, dat maakt niet uit. Wederzijds respect schept een veilig klimaat wat voor kinderen een vereiste is om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Een kind hoeft geen ster te zijn als het zijn glans maar niet verliest!

Mijn hobbies buiten school om zijn lezen, tennissen, koken en af en toe wat studeren. Mijn mama-taxi bedrijfje (clubje hier, clubje daar, kind ophalen of wegbrengen, nieuwe schoenen, zwemmen, huishouden…..) draait volop. U waarschijnlijk welbekend!

Ooit hoop ik nog wat tijd te vinden om te gaan schrijven en schilderen, om beter gitaar en piano te gaan spelen etc.

Dat gaat vast lukken... ooit!!