manjaIk ben Manja Schneider. In 1996 ben ik begonnen met werken in het basisonderwijs. Sinds schooljaar 2000/2001 werk ik op de Karel Eykman School.

Van kinds af aan wilde ik al in het onderwijs werken. Ik had toen zelfs al een voorkeur voor kleuters. 4-6 jarigen zijn echt geweldig om mee te werken. Ze maken in die 2 jaar zo'n enorme ontwikkeling door, dat blijf ik bijzonder vinden om te zien.

De eerste 7 jaar heb ik full-time gewerkt. Na de geboorte van onze zoon Merijn (3-11-2003) werk ik parttime. Dit ben ik pas gaan uitbreiden toen onze dochter Fenna (16-02-2006) naar groep 7 ging. Inmiddels werk ik 4 dagen per week dat bevalt prima!

Ik ga altijd met plezier naar mijn werk. Al vind ik het ook heerlijk om thuis te zijn bij mijn gezin. Het is echt ongelofelijk hoe snel een kind groot wordt. Dat ondervind ik aan den lijve met mijn eigen kinderen. Qua lengte is mijn zoon me nu al voorbij...

(Kinder-)boeken kopen en lezen, winkelen, tuinieren en lekker (uit) eten doe ik graag. Ook houden de hobby's van onze kinderen mij 'van de straat' (voetbal, honkbal, theater, zangles).

Op de KES hangt een prettige werksfeer. Ik heb gezellige en gemotiveerde collega's en ook de ouders tonen grote betrokkenheid. Dat is heel plezierig werken!

Vriendelijke groeten,
Manja Schneider