Mad Science komt op de Karel Eykman School!

Kinderen zijn de grootste onderzoekers op aarde. Alles is nieuw en interessant en 'kan niet' bestaat niet. Dat zullen ze toch eerst zelf wel even uitvogelen.

Het is de missie van Mad Science om zoveel mogelijk kinderen op een leuke en educatieve manier in aanraking te laten komen met wetenschap en techniek.

De kinderen worden negen weken lang meegenomen in de wondere wereld van experimenten, proefjes en demonstraties. Elke week staat een nieuw thema centraal en wordt de wetenschap en techniek die daarachter zit uitgelegd. Uiteraard gaat ook iedereen zelf aan de slag als een echte wetenschapper! Deze periode worden er weer compleet nieuwe lessen aangeboden, iedereen kan meedoen!

Spaans; hoe jonger hoe beter!

Een vreemde taal leren vergroot de wereld van een kind. Hoe eerder kinderen beginnen met het leren van een taal des te eenvoudiger is het om de taal ook echt te leren. Spaans is niet alleen leuk en gezellig, maar vooral heel nuttig voor het vervolgen van de studie op de middelbare school en het beter voorbereiden op de internationaliserende samenleving waar Spaans een belangrijke taal is. Voor nadere  informatie kunt u contact opnemen met Sandra López via: www.123spaansleren.nl

Sandra geeft deze periode 18 lessen om de basis van de Spaanse taal aan te leren. We hebben deze lessen opgesplitst in Spaans 1 en Spaans 2, zodat kinderen die tijdens een vorige periode Spaans 1 hebben gevolgd kunnen aansluiten. Wij raden startende kinderen aan om zich zowel voor Spaans 1 als Spaans 2 aan te melden, zodat zij in 18 lessen een mooie basis kunnen leggen!

De kinderen mogen zelf meenemen: een multomap, een schaar, kleurpotloden en een lijmstift.

Spaans 2 is het vervolg op Spaans 1, alleen kinderen die Spaans 1 hebben gevolgd, gaan volgen of al een beetje Spaans spreken kunnen hieraan deelnemen.

Een vreemde taal leren vergroot de wereld van een kind. Hoe eerder kinderen beginnen met het leren van een taal des te eenvoudiger is het om de taal ook echt te leren. Spaans is niet alleen leuk en gezellig, maar vooral heel nuttig voor het vervolgen van de studie op de middelbare school en het beter voorbereiden op de internationaliserende samenleving waar Spaans een belangrijke taal is. Voor nadere  informatie kunt u contact opnemen met Sandra López via: www.123spaansleren.nl

De kinderen mogen zelf meenemen: een multomap, een schaar, kleurpotloden en een lijmstift.

 

Tijdens deze periode gaan wij weer kookcursussen geven. Het geven van deze workshop doen wij niet alleen om de kinderen dingen te leren, maar vooral ook om plezier te hebben en om de kinderen verschillende dingen te laten ontdekken in de keuken. Zo creëer je een gerecht met de liefde van het kind en dat proef je! Leren en plezier is de combinatie waar wij mee aan de slag gaan, natuurlijk met weer nieuwe recepten! Gaan jullie de uitdaging met ons aan?!

Dans, de taal die iedereen spreekt! In de tijd die we met elkaar hebben, gaan we het niet alleen superleuk en gezellig hebben, maar werken we ook aan je performance. Dit is een belangrijke tool voor alles wat je nog in de toekomst zal gaan doen, alles begint met; Hoe presenteer jij jezelf?! Mooi om te zien dat soms de stilste kids in de klas nu ineens tot bloei komen. De leerlingen krijgen een voorproefje van wat wij, Dance Improvement, als dansschool te bieden hebben. Uiteraard is er een aangepaste les voor de kleintjes. Laat het avontuur maar beginnen! Deze serie bieden we natuurlijk weer nieuwe dansjes aan, zodat nieuwe kids & kids met de nodige ervaring mee kunnen doen! 

Kinderyoga is vooral plezier maken. Je gaat op avontuur in de jungle of bij de indianen, je duikt in de diepzee of gaat op reis naar Egypte. Ook kan er een verhaal of boek centraal staan. 
Onderdelen die aan bod komen in de lessen zijn: yogahoudingen (alleen of samen), zintuigoefeningen (mindfulness), muziek en dans, spel, verhalen, massage, grondings- en ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en tekenen. Je oefent flexibiliteit, concentratie, kracht en balans. Je werkt aan je zelfvertrouwen en leert hoe je je grenzen aangeeft. 
Kinderyoga is niet competitief, je wordt niet vergeleken met anderen, er is geen prestatiedruk. Het is een veilige plek waar je goed bent zoals je bent. Plezier maken staat voorop, de lessen zijn een afwisseling van inspanning en ontspanning, samenwerken is belangrijk maar ook je even terugtrekken in jezelf, wat voel jij, wat gebeurt er bij jou? Kinderyoga is ook oefeningen doen met je lichaam, juist niet nadenken, maar ervaren wat jouw lichaam kan en hoe mooi dat is. Doe je mee?

Helping kids speak better English!

Kinderen uit groep 6 t/m 8 krijgen Engels onderwezen op school, daarnaast leren ze het zichzelf door middel van YouTube, gamen en televisie. Echter blijkt vaak dat de spreekvaardigheid achterblijft

We gebruiken conversation spelletjes als middel om natuurlijke en spontane gesprekken te leren voeren. Door deze spelletjes ontwikkelt uw kind zijn of haar spreekvaardigheid op een leuke manier. De workshops zijn interactief en hebben een hoog sociaal karakter. We scheppen een veilige omgeving waar fouten zijn toegestaan, en… er wordt geen Nederlands gesproken!

Ook kinderen die al met de eerste serie hebben meegedaan kunnen zich inschrijven! De inhoud van de lessen is steeds anders!

Uw kind dient te beschikken over basiskennis van de Engelse taal. Ontdek op welk niveau uw kind zich momenteel bevindt door deze korte test uit te laten voeren:

https://quizizz.com/join/quiz/5e995d6ba0907f001eea72bd/start?referrer=5e4fb7ca404b64001b23296e

Als uw kind boven de 40% scoort, heeft hij of zij voldoende kennis om aan deze workshop mee te doen.

Meer informatie vind u terug op onze website of bekijk onze video.

 

 

 

 
Tijdens de tekenlessen gaan we aan de slag met verschillende technieken en materialen. We gaan werken met o.a. plakkaatverf, krijt, houtskool, pen en inkt, aquarelverf en olie- pastelkrijt. De opdrachten zijn zowel door oudere als jongere leerlingen op eigen niveau te maken. De workshop bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur; op dinsdagmiddag starten we na schooltijd tot 16.45 uur. Tijdens de eerste serie krijgen de kinderen andere opdrachten dan bij serie twee; 20 lessen volgen kan dus ook!
 
Om een beeld te krijgen van wat we allemaal gaan doen tijdens de lessen kun je kijken op mijn Instagram pagina: sanderstekenlessen of op mijn Facebook pagina: Sanders Tekenlessen
 
Sinds 2001 ben ik actief in het onderwijs, eerst als groepsleerkracht en daarna steeds meer gericht op de creatieve vakken. Daarnaast heb ik 6 jaar in het middelbaaronderwijs als leerkracht beeldende vorming lesgegeven. Sinds 2004 geef ik als naschoolse activiteit tekenlessen op scholen. Ik hoop dat ook op jullie school de tekencursus een groot succes gaat worden! 
schoenmaatje2.jpg