Bij de kleuters beginnen we met Engelse lessen. We gebruiken de methode 'Take it easy', die in álle groepen wordt gebruikt.

take it easyBij de kleuters is er een 'native speaker' die de kinderen van alles aanleert. De lessen gaan allemaal via het digibord.

De kinderen worden ondergedompeld in een engels verhaal, meestal een prentenboek, met veel plaatjes, uitleg en herhaling. En we leren er een liedje bij.

De thema's van 'Take it easy" passen bij het thema waar we op dat moment met 'Kleuterplein' mee bezig zijn.

• Bijvoorbeeld als het thema 'vakantie' is, dan gaat het over het strand en wat je daar kunt doen. Alle woorden die aangeleerd worden, worden vele malen herhaald. Je ziet dat de kleuters al snel de woorden oppikken. Eerst zijn dat de woorden die dicht tegen het Nederlands aanliggen, zoals 'parasol' of 'boat'. Daarna gaan we de woorden zelf benoemen met behulp van plaatjes. Er komt een plaatje, het woord wordt gezegd en de kinderen zeggen het woord na.

Op deze manier komen de kleuters op een speelse manier in aanraking met een andere taal. En leren ze ook dat die taal op een andere manier wordt uitgesproken dan het Nederlands.